Младите иноватори от Варна блеснаха на ТЕХНОСТАРТ Weekend Junior Edition 2024
Сподели:

Младите иноватори от Варна блеснаха на ТЕХНОСТАРТ Weekend Junior Edition 2024

Събития | Юни 5, 2024

undefined

Състезанието Техностарт Weekend Junior Edition 2024, организирано от ИКТ Клъстер - Варна, завърши след тридневно събитие, изпълнено с вдъхновение, креативност и страст към технологиите. Домакин на събитието беше Икономическият университет - Варна. В състезанието взеха участие 150 ученици, разпределени в 40 отбора, за да представят своите бизнес идеи и да се състезават за награден фонд от над 10 000 лв.

Състезанието предостави възможност на младите участници да развият своите предприемачески умения, като преминат през различни етапи, включително менторство, работа в екип и представяне на техните идеи пред жури, съставено от доказани професионалисти в различни области. Учениците работиха неуморно, за да превърнат своите концепции в жизнеспособни бизнес планове, демонстрирайки своята креативност, решителност и способност да се адаптират към предизвикателствата.

undefined

Кулминацията на събитието беше церемонията по награждаването, където участниците бяха поздравени за своето постижение и отличени за изключителните си усилия. Почетното първо място беше спечелено от проект, наречен "Portel", разработен от http://www.portel-energy.com На второ място се нареди проекта “HomePet”. Бронза завоюва проект “Sinti”.
Също така бяха раздадени и “награди на публиката”. Участниците в състезанието споделяха в социалните мрежи снимки и клипове свързани със състезанието и отличилите се с най-голям брой харесвания бяха наградени. Първо място си заслужи отбор “PuppyGo”, на втора позиция се нареди отбор “UpVerse”, трети се наредиха “HFeeder”.

Техностарт Weekend Junior Edition 2024 беше невероятно успешно събитие, което показа таланта и потенциала на младите хора във Варна и областта. Учениците придобиха ценни знания и опит, които ще им помогнат да израснат като лидери и предприемачи в дигиталната ера. Състезанието подчерта значението на насърчаването на предприемаческото мислене и технологичните умения сред младите хора. Като предоставя платформа за сътрудничество и развитие, събитието несъмнено ще окаже трайно въздействие върху кариерата на тези талантливи ученици и ще допринесе за растежа на иновативната екосистема във Варна и извън нея.

undefined

В заключение, Техностарт Weekend Junior Edition 2024 доказа стойността на инвестирането в бъдещето на младите иноватори във Варна и региона. Чрез насърчаване на предприемаческото мислене и технологичните умения, събитието подготвя ново поколение лидери, готови да оформят цифровото бъдеще на България. С подкрепата на общността, образователните институции и бизнеса, инициативи като тази ще продължат да процъфтяват, осигурявайки стабилна основа за икономическия растеж и просперитет на страната.