Възможности за реализация в ИКТ индустрията в гр. Варна
Сподели:

Възможности за реализация в ИКТ индустрията в гр. Варна

За ученициЗа студентиСъбития | Октомври 3, 2022

Новите анализи в сектора показват, че ИТ компаниите изпитват сериозен недостиг на специалисти, въпреки много добрите условия за работа, възнаграждение и възможности за кариерно развитие.

Oсновнатa причина за това е, че икономиката на страната създава повече работни места за ИТ специалисти, отколкото образователните структури могат да осигуряват към момента.

undefined

С динамиката на икономическите процеси този недостиг ще се изостря. Развитието на пазара, в който основният ресурс е човешкият фактор, започва да налага своите ограничения.

Необходими са комплексни усилия на образователни, държавни, браншови и организационни структури за преодоляване на проблемите в сектора на ИКТ.

Крачка в тази посока е организираната среща на ИТ компании от БАСКОМ и ИКТ Клъстер - Варна с ученици, студенти и преподаватели от гр. Варна.

Темата на срещата е "Възможности за реализация в ИКТ индустрията в гр. Варна", а целта е да се подпомогне ранната професионална ориентация на студенти и ученици чрез общо представяне на части от процеса на разработка на софтуер, обогатяване на познанията на студентите и учениците върху ключови роли от „професиите на бъдещето“.

undefined

Срещата ще се проведе на 07 Октомври в емблематичната за гр. Варна зала - "Юнашки салон" като участници и гости ще бъдат над 60 представители на водещи ИКТ компании от страната.

Организаторите на срещата - Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), ИКТ Клъстер – Варна, Икономически Университет – Варна и Технически Университет – Варна - са уверени, че подобни срещи подпомагат изграждането на колаборативна екосистема в града ни, като поставят основа за създаване на таланти и развитие на капацитета на региона.

Регистрирай се за участие!

Ако си студент или ученик и се интересуваш от възможностите за кариера в ИКТ индустрията в гр. Варна, стани участник в срещата.

Регистрация