ИКТ Клъстер - Варна проведе третата си ежегодна среща под наслов
Сподели:

ИКТ Клъстер - Варна проведе третата си ежегодна среща под наслов "Сверяване на часовника"

ПреподавателиСъбитияСреща на ИКТ Клъстър - ВарнаЗа ученициЗа студенти | Юни 19, 2024

На 13-ти юни 2024 г. ИКТ Клъстер - Варна успешно проведе третото издание на ежегодното събитие "Сверяване на часовника". Събитието бе разделено на две основни части и се проведе в Икономически университет – Варна, където домакините предоставиха отлична обстановка за продуктивни дискусии и обмяна на опит.

undefined

Официална среща - Общо събрание
Общото събрание включваше обичайните точки от дневния ред, както и специални теми, насочени към състоянието и перспективите на ИТ индустрията в България. Доброслав Димитров, председател на УС на БРАИТ и член на Консултативния съвет на БАСКОМ, представи обстойна презентация, която освети текущото състояние и бъдещите възможности в сектора.

undefined

Отчетът за изминалия мандат подчерта разширяването на членската маса, съвместната работа с Община Варна и РУО - Варна, както и редица инициативи, предприети от ИКТ Клъстер - Варна. Особено внимание бе обърнато на перспективите за бъдещето.

undefined

Тържествено връчване на сертификати и награждаване
Втората част от събитието включваше тържествено връчване на сертификати за членство и принос, както и награждаване на финалистите от наскоро проведеното ученическо състезание "Техностарт Weekend Junior edition 2024".

undefined

Разрастване и бъдещи инициативи
Към днешна дата общият брой членове на Сдружението достига 61, включително 32 пълноправни членове, 28 асоциирани и 1 стартъп. В състава влизат 30 компании, 7 университета, 8 неправителствени организации и 16 училища.

undefined

ИКТ Клъстер - Варна продължава тенденцията на активност с множество предстоящи събития, продукти и инициативи, които напълно отговарят на целите и задачите на клъстера.

Визия и мисия
Членовете на ИКТ Клъстер - Варна устойчиво работят за реализиране на основната си цел - да мотивират повече млади хора да бъдат активни в образованието и да се включат активно в изграждането на позитивния облик на Варна. Клъстерът се стреми да утвърди града като предпочитана дестинация за живеене и работа, както и да подпомогне успешното и устойчиво реализиране на потенциала на региона.

undefined

Заключение и коктейл
В края на срещата председателят на УС към ИКТ Клъстер – Варна обобщи стратегическите теми и отбеляза напредъка по приоритетните оси на работа. Срещата завърши с тържествен коктейл, където участниците имаха възможност да колаборират в неформална обстановка.

undefined