Общо събрание на ИКТ Клъстер Варна през Март 2024
Сподели:

Общо събрание на ИКТ Клъстер Варна през Март 2024

СъбитияСреща на ИКТ Клъстър - Варна | Април 1, 2024

На 14-ти март, в просторната зала на Технически университет – Варна, се състоя третата за тази година работна среща на ИКТ Клъстер - Варна. Събитието бе посетено от над 40 души – членове на клъстера и гости, включително представители на местния бизнес, образователни институции, местната власт и неправителствения сектор.

undefined

В началото на срещата, с единодушие беше приет нов член – Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“, което доведе общия брой на членовете до 61, разпределени между 32 пълноправни, 28 асоциирани и 1 стартъп член. Сред членовете се открояват още 30 компании, 7 университета, 8 неправителствени организации и 16 училища, показващи разнообразието и силата на сдружението.
Присъстващите имаха възможност да се запознаят с доклад за управленската програма в раздел "Дигитализация", представен от г-н Радой Павлов от Община Варна. Състоя се и дискусия, на която бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и реализация на съвместни проекти с Общината.

undefined

Презентации от членовете на клъстера допълнително обогатиха програмата, като особено внимание бе привлечено от представянето на Top Rent-a-car (Модул ЕООД) и техния нов проект “Top mobility” – за споделени електрически велосипеди, който обещава да внесе нова динамика в градския транспорт.
В рамките на срещата бяха обсъдени и важни изменения в Устава и Управителния съвет на ИКТ Клъстер – Варна, а също бяха гласувани и предложения за промени, което допълнително подчертава стремежа към подобрение и разширение на клъстера.

undefined

Клъстерът демонстрира забележителен ръст, като към момента общият брой членове достига 61, сред които 32 пълноправни членове, 28 асоциирани членове и 1 стартъп. Сред тях са 30 компании, 7 университета, 8 неправителствени организации и 16 училища, които заедно работят за просперитета на Варна като атрактивен град за живот и бизнес.